Iskalnik

Nasveti

Tanja Pirc: “Ko kuham z nasmehom, ustvarim najboljše jedi.”

Spremljajte serijo druženj s slovenskimi ustvarjalci na družbenih omrežjih in sodelujte v nagradni igri Divita za darilni bon v vrednosti 300 EUR za nakup po vaši izbiri v trgovini Hervis.

Tanja, hvala za povabilo na večerjo! Kaj bomo dobrega pojedli?
Ker imam rada zemeljske okuse, bi predlagala Divita ajdove raviole z gobami v smetanovi omaki s tartufi, praženimi lešniki in limonino lupino.

Znani ste po svojem sodelovanju v Masterchef kuharski oddaji. Kako se kuhanje pred kamerami razlikuje od kuhanja doma, v domači kuhinji?
Zelo. Doma ni štoparice in nihče te ne preganja. Razen tistega, ki je zelo lačen. 🙂
Domača kuhinja se razlikuje predvsem v tem, da je bolj enostavna, kuham stvari, ki me jih je naučila že moja mami, ne kompliciram.

Za “abrahama” ste si podarili sodelovanje v MasterChefu in sebi namenili velik izziv! Kaj bi svetovali nekomu, ki si želi več drznosti v svojem kuhanju?
Vaja in čim več kuhanja! Uporaba različnih sestavin, ki so izven cone udobja. Tudi, če se kdaj ne posreči, je to dobra vaja. Zaupajte svojim okusom in povabite na pokušanje prijatelje, ki cenijo dobro hrano. ?

Ali lahko hitro pripravljena hrana izgleda tako okusna, kot na televiziji?
Zagotovo. Če naša domišljija pri uporabi zelišč ne pozna meja, pa še posebej. Meni osebno je zelo všeč enostavna kuhinja, brez kompliciranja … Največkrat tudi nimam časa in bogatega izbora sestavin in skuham, kar mi tisti trenutek ponuja moj hladilnik. ?

Kaj je pomembno za hitro doseganje gurmanskih užitkov pri jedeh?
Sveža in sezonska zelenjava ali sadje, temu dodam dobre testenine in zadovoljni bodo tudi najbolj zahtevni gurmani.

Oh ne, tašča nenadoma na vratih – kako kar najbolj okusno pripraviti Divita testenine in potegniti pravega gurmanskega asa iz rokava?
Ko kuham za druge, se vedno pozanimam, kaj imajo najraje. Nato na krožnik združim tisto, kar ima oseba najraje in nekaj česar ne pripravljamo pogosto doma. Divita ajdovi njoki bi bili moja prva izbira, v kombinaciji z žajbljem, praženimi lešniki in limonino lupino – lahko jih postrežemo kot sladko ali pa slano jed.

Svojega novega izbranca prvič povabite k sebi domov, na večerjo. Kako lahko z Divita testeninami navdušimo in dokažemo, da gre ljubezen skozi želodec?
S hitro pripravo. Vsak ima rad kuharico, ki jedi pripravi hitro in okusno, če je pa to še z nasmehom, je zmaga moja. ?


Zaključite poved – aktivni gurmani so tisti, ki…

… uživajo v posebnostih lokalne kuhinje.

 


Sodelujte v nagradni igri in osvojite darilni bon
v vrednosti 300 EUR za nakup po vaši izbiri v trgovini Hervis.

 

Nagradna igra je zaključena. Prejemnica vrednostnega bona za trgovino Hervis je Janja Blažica.