- 1.V velikem loncu rahlo osoljene vode skuhamo raviole po navodilih na zavitku. Pazimo, da jih ne razkuhamo.
- 2.Medtem v majhni kozici na nizkem ognju razpustimo maslo, dodamo šalotko in jo pražimo približno 1 minuto da se zmehča. Dodamo limonovo lupinico in sok ter baziliko in kuhamo še 2 minuti, solimo in popramo.
- 3.Kuhane raviole odcedimo in damo v krožnik. Zabelimo jih z limonovo masleno omako, nežno pomešamo in posujemo s parmezanom, po želji pa okrasimo še z lističi bazilike. Takoj ponudimo.
Sestavine za 2 osebi
Ravioli žlahtni siri (250 g)
maslo: 50 g |
1 drobno sesekljana šalotka |
limonova lupinica: ½ žličke |
limonin sok: 1 žlica |
drobno narezana bazilika: 1 žlica |
sol in poper |
nariban parmezan: 30 g |
listi bazilike za okras |