Iskalnik

Zbirka receptov

Zeliščna polenta z mozzarello, paradižnikom in pršutom

  1. 1.V osoljeni vodi z mlekom in maslom skuhamo koruzni zdrob po navodilih na embalaži. Tik preden je polenta kuhana, ji dodamo narezan sušen paradižnik in nasekljana sveža zelišča.
  1. 2.V vroči ponvi dobro prepražimo na kocke narezan svež paradižnik, solimo in popramo.
  1. 3.Polento postrežemo z mozzarello, paradižnikovo omako, pršutom in listi sveže bazilike.

Sestavine za 4 osebe

Koruzni zdrob (240 g)
voda: 500 ml
mleko: 250 ml
žlica masla
nasekljana sveža zelišča (peteršilj, rožmarin, bazilika): 2 žlici
sušen paradižnik: 4
paradižnik: 2
mozzarella: 100 g
pršut: 100 g
sol, poper