Iskalnik

Zbirka receptov

Špinačni ravioli s škampi

  1. 1.Češnjev paradižnik narežemo na pol, strok česna narežemo na tanke rezine.
  1. 2.V večjo ponev damo olivno olje, segrejemo in prepražimo češnjev paradižnik in česen. Dodamo škampe in jih popečemo, zalijemo z vinom in jih pokrite dušimo približno 5 minut. Škampe poberemo iz ponve in jih damo na večji krožnik ali pekač, da dokončamo omako.
  1. 3.V ponev dodamo žlico nasekljanega sušenega paradižnika in pasiran paradižnik. Medtem skuhamo raviole. Omaki dodamo približno 1–2 dl škrobne vode, malo masla in začinimo. Škampe dodamo nazaj v omako, pokuhamo še 2 minuti, dodamo nasekljan peteršilj in serviramo. Najprej na krožnik serviramo raviole in nato dodamo škampe z omako.

Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.

Divita ravioli špinača in ricotta
500 g raviolov s špinačo in ricotto
800 g celih škampov
1 žlica nasekljanega sušenega paradižnika v olju
1,5 dl belega vina
100 g češnjevega paradižnika
150 g pasiranega paradižnika
2 stroka česna
šopek peteršilja
sol, poper, olivno olje