- 1.Češnjev paradižnik narežemo na pol, strok česna narežemo na tanke rezine.
- 2.V večjo ponev damo olivno olje, segrejemo in prepražimo češnjev paradižnik in česen. Dodamo škampe in jih popečemo, zalijemo z vinom in jih pokrite dušimo približno 5 minut. Škampe poberemo iz ponve in jih damo na večji krožnik ali pekač, da dokončamo omako.
- 3.V ponev dodamo žlico nasekljanega sušenega paradižnika in pasiran paradižnik. Medtem skuhamo raviole. Omaki dodamo približno 1–2 dl škrobne vode, malo masla in začinimo. Škampe dodamo nazaj v omako, pokuhamo še 2 minuti, dodamo nasekljan peteršilj in serviramo. Najprej na krožnik serviramo raviole in nato dodamo škampe z omako.
Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.
Divita ravioli špinača in ricotta
500 g raviolov s špinačo in ricotto |
800 g celih škampov |
1 žlica nasekljanega sušenega paradižnika v olju |
1,5 dl belega vina |
100 g češnjevega paradižnika |
150 g pasiranega paradižnika |
2 stroka česna |
šopek peteršilja |
sol, poper, olivno olje |