Priprava
- 1.Rezance skuhamo v slanem kropu, v katerega kanemo malo olja.
- 2.Špinačo v slanem kropu 2 minuti blanširamo, potem pa odcedimo.
- 3.Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in na maslu steklasto prepražimo. V tem zlatorumeno popražimo moko, zalijemo z juho in dodamo smetano. Omako med nenehnim mešanjem zavremo.
- 4.Sir grobo naribamo in damo v omako, da se stopi. Potem jo krepko solimo in popramo.
- 5.Polovico rezancev naložimo v namaščen pekač, nanje damo špinačo in tretjino sirove omake, naložimo še preostale rezance in vse skupaj pokrijemo s preostalo sirovo omako.
- 6.Postavimo v ogreto pečico (200 °C) in pečemo 35 minut.
Nasvet
Blanširano špinačo odcedite na cedilu in stisnite s tlačilko za krompir, da ni preveč vodena.
Sestavine za 4 osebe
Jajčni ozki rezanci (250 g)
| voda: 2,5 l |
| sol |
| olje |
| špinača: 1,5 kg |
| čebula: 1 |
| česen: 2 stroka |
| maslo: 50 g |
| pšenična moka: 40 g |
| vroča zelenjavna juha: 1/8 l |
| smetana: 1/4 l |
| gavda: 150 g |
| beli poper: 1 noževa konica |