Priprava
- 1.Testenine skuhamo in odcedimo.
- 2.Očistimo zelje in ga narežemo na približno centimeter široke rezance.
- 3.Slanino narežemo na drobne kocke, jo zapečemo v jedilni žlici masla in vmešamo zelje. Prilijemo juho in omako pri nizki temperaturi kuhamo 2 minuti.
- 4.Ko je zelje čvrsto skuhano, vmešamo testenine in zelišča ter začinimo s soljo, poprom, majaronom in kumino. Špagete posujemo s sirom in ponudimo.
Nasvet
Špagete lahko skuhamo tudi kar v pripravljeni omaki, tako so polnejšega okusa.
Sestavine za 4 osebe
Durum špageti 45 (500 g)
| zelje: 300 g |
| slanina: 100 g |
| čista juha: 1/4 l |
| sesekljana zelišča: 2 jedilni žlici |
| gavda: 4 jedilni žlice |
| sol |
| poper |
| majaron |
| mleta kumina |
| maslo |