Priprava
- 1.V kozici segrejemo olje in prepražimo školjke, sesekljan česen in polovico peteršilja. Po želji lahko omaki takoj dodamo tudi paradižnik. Malo dušimo, da se zgosti (približno 5 minut).
- 2.Dolijemo vino, dodamo preostali peteršilj, sol, poper in drobtine. Kuhamo še okrog 10 minut.
- 3.Kuhane in odcejene špagete razdelimo na krožnike, prelijemo z omako in postrežemo.
Nasvet
Namesto školjk lahko uporabimo tudi različne vrste morskih sadežev (gambere, lignje, hobotnico …).
Sestavine za 4 osebe
Durum špageti 45 (400 g)
školjke v slanici (200 g čiste količine - priporočamo klapavice): 300 g |
česen: 3 stroki |
peteršilj: šopek |
sol |
poper |
belo vino: 1 dl |
olje |
po želji: paradižnik (sveži ali iz konzerve) |
drobtine |