Priprava
- 1.V slani vodi skuhamo špagete. V veliki kozici na maslu in olju pražimo drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, prilijemo peneče vino in jo nekaj minut dušimo v pokriti posodi.
- 2.Ko so špageti kuhani al dente, jih odcedimo, stresemo v kozico k omaki, dodamo smetano in kaviar ter nad ognjem dobro premešamo.
- 3.Špagete s kaviarjem damo v vročo servirno posodo in takoj postrežemo.
Nasvet
Preverite kakovost kaviarja in ga dodajte tik preden jed ponudite, če se slučajno razbarva.
Sestavine za 4 osebe
Jajčni špageti 44 (400 g)
kaviar: od 50 do 80 g |
manjša čebula: 1/2 |
maslo: 70 g |
oljčno olje: 2 žlici |
suho peneče vino: pol kozarca |
sladka smetana: 1 kozarec |
sol |