Iskalnik

Zbirka receptov

Špageti s kaviarjem

20 minut zelo enostavno

Priprava

  1. 1.V slani vodi skuhamo špagete. V veliki kozici na maslu in olju pražimo drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, prilijemo peneče vino in jo nekaj minut dušimo v pokriti posodi.
  1. 2.Ko so špageti kuhani al dente, jih odcedimo, stresemo v kozico k omaki, dodamo smetano in kaviar ter nad ognjem dobro premešamo.
  1. 3.Špagete s kaviarjem damo v vročo servirno posodo in takoj postrežemo.

Nasvet

Preverite kakovost kaviarja in ga dodajte tik preden jed ponudite, če se slučajno razbarva.

Sestavine za 4 osebe

Jajčni špageti 44 (400 g)
kaviar: od 50 do 80 g
manjša čebula: 1/2
maslo: 70 g
oljčno olje: 2 žlici
suho peneče vino: pol kozarca
sladka smetana: 1 kozarec
sol