Iskalnik

Zbirka receptov

Torta Red Velvet

  1. 1.V večji skledi z mešalnikom zmešamo maslo, ogreto na sobno temperaturo, sladkor in vaniljev sladkor. V dobro spenjeno maso nato med mešanjem postopoma dodamo jajca.
  1. 2.V posodici zmešamo pinjenec in barvilo. Barvilo z žličko dodajamo pinjencu, dokler ne dosežemo želene barve. V večji skledi pripravimo suhe sestavine, tako da s pomočjo cedila presejemo moko in kakav v prahu ter ju dobro zmešamo. Masi v mešalniku nato izmenjaje po tretjinah dodajamo suhe sestavine in obarvan pinjenec. Nasvet: Najbolje se obnese slaščičarsko barvilo v pasti. Pri dodajanju upoštevamo, da bo po peki barva biskvita manj intenzivna. Če želimo, da je biskvit res živo rdeč, lahko zmanjšamo količino dodanega kakava.
  1. 3.Rdečo maso prelijemo v dva okrogla pekača s premerom 20 cm, ki smo ju pred tem namastili z maslom in po dnu obložili s papirjem za peko. Biskvita pečemo približno 45 minut pri 180 °C. Biskvita pustimo, da se na rešetki ohladita, nato pa ju z ostrim nožem previdno razpolovimo, da dobimo štiri oblate. Nasvet: Biskvit je pečen, ko rahlo odstopi od oboda pekača. Prepričamo se tako, da v sredino biskvita zapičimo zobotrebec. Če je zobotrebec, ko ga izvlečemo, čist, je biskvit pečen. Nasvet: Spečemo lahko tudi vsak oblat posebej. Ker bo mase manj, bo v pečici manj časa, zaradi česar bo skorja manj zapečena in bolj žive barve. Pa še prerezovanju se bomo izognili!
  1. 4.Kremo pripravimo tako, da v manjši kozici segrejemo približno 50 g sladke smetane in v njej raztopimo koščke bele čokolade. V večji skledi zmešamo maskarpone, skuto in sladkor, nato pa vmešamo še raztopljeno čokolado. Z mešalcem stepemo preostalo smetano, ki smo ji dodali vaniljev sladkor. Nato stepeno smetano vmešamo v pripravljeno zmes. Kremo položimo v hladilnik, da se ohladi in nekoliko strdi.
  1. 5.Z dresirno vrečko in lopatko ali večjo žlico med oblate nanesemo pripravljeno kremo. Vrh torte okrasimo s kremo in po njem razporedimo maline. Pred postrežbo torto posujemo s sladkorjem v prahu.

Slaščica, ki bo navdušila ob svečanih priložnostih.

Sestavine za 8 - 10 kosov

Bogata pšenična bela moka (1 kg)
Biskvit:
180 g masla
450 g sladkorja
2 zavojčka vaniljevega sladkorja
3 jajca
370 g pinjenca
rdeče barvilo
400 g Bogate pšenične moke
30 g kakava v prahu
Krema:
375 g sira maskarpone
150 g bele čokolade
150 g pasirane skute
390 g sladke smetane
50 g sladkorja
2 zavojčka vaniljevega sladkorja
Okras:
sveže maline
sladkor v prahu