Iskalnik

Zbirka receptov

Ravioli špinača ricotta z grahovim pestom in svežo pasijonko

  1. 1.Svež oluščen grah damo v mikser in ga zmiksamo, dodamo indijske oreščke, parmezan, grobo nasekljan peteršilj in baziliko ter sok ½ limone. Vse skupaj miksamo ter dodajamo olivno olje. Na koncu še solimo in popramo.
  1. 2.Skuhamo raviole. V ponvi malo segrejemo grahov pesto, dodamo raviole, premešamo in jed je gotova. Serviramo in na vrh damo še sredico sveže pasijonke.

Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.

Priporočam, da si pripravimo večjo količino grahovega pesta, ga shranimo v steklen kozarec, ki ga hranimo v hladilniku. Pesto naj bo prekrit z malo olivnega olja.

Sestavine za 4 osebe

Divita ravioli špinača ricotta (500 g)
300 g oluščenega svežega graha
70 g praženih indijskih oreščkov
50 g naribanega parmezana
šopek peteršilja
par listov bazilike
sok ½ limone
1,5 dcl blagega olivnega olja
sol, poper
2 sveži pasijonki ali marakuji