- 1.Svež oluščen grah damo v mikser in ga zmiksamo, dodamo indijske oreščke, parmezan, grobo nasekljan peteršilj in baziliko ter sok ½ limone. Vse skupaj miksamo ter dodajamo olivno olje. Na koncu še solimo in popramo.
- 2.Skuhamo raviole. V ponvi malo segrejemo grahov pesto, dodamo raviole, premešamo in jed je gotova. Serviramo in na vrh damo še sredico sveže pasijonke.
Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.
Priporočam, da si pripravimo večjo količino grahovega pesta, ga shranimo v steklen kozarec, ki ga hranimo v hladilniku. Pesto naj bo prekrit z malo olivnega olja.
Sestavine za 4 osebe
Divita ravioli špinača ricotta (500 g)
300 g oluščenega svežega graha |
70 g praženih indijskih oreščkov |
50 g naribanega parmezana |
šopek peteršilja |
par listov bazilike |
sok ½ limone |
1,5 dcl blagega olivnega olja |
sol, poper |
2 sveži pasijonki ali marakuji |