- 1.Čebulo olupimo, na tanko narežemo in posolimo. Ponev segrejemo in dodamo malo olivnega olja in maslo, ko se maslo raztopi dodamo čebulo in počasi pražimo, da se čebula razpusti. Prilijemo sladko smetano in kuhamo približno 5 minut. Vse skupaj zmiksamo, da dobimo gosto čebulno kremo, dodamo vložena gorčična semena, poper in sol.
- 2.Pirine torteline skuhamo in jih dodamo čebulni kremi, dodamo še nariban sir in premešamo. Postrežemo na krožniku in dodamo na manjše koščke narezano vloženo čebulico.
Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.
Sestavine za 2 osebi
Divita pirini tortelini s premium siri (250 g)
250 g (en paket) pirinih tortelinov s premium siri |
2 večji beli čebuli |
cca. 50 g masla |
1 dcl sladke smetane |
1/2 žličke vloženih gorčičnih semen |
Cca 8 vloženih srebrnih čebulic |
50 g naribanega trdega sira (Grana Padano) |
sol, poper |