Priprava
- 1.Testenine skuhamo po navodilu na embalaži.
- 2.V vroči ponvi popražimo na rezance narezan pršut in na rezine narezano rdečo čebulo, dodamo por in oljčno olje, dobro premešamo.
- 3.Dodamo na kocke narezano bučko in jo dušimo 2 do 3 minute. Dodamo sesekljan česen ter češnjev paradižnik, narezan na četrtine. Dušimo 2 minuti na srednjem ognju in začinimo po okusu.
- 4.Medtem odcedimo kapelete in jih primešamo k omaki. Na hitro pomešamo, dodamo grobo sesekljano baziliko in stresemo na krožnik. Potresemo z grobo naribanim parmezanom in ponudimo.
Sestavine za 4 osebe
Polnozrnati kapeleti s sirovim nadevom (500 g)
oljčno olje: 1 čajna žlička |
pršut: 100 g |
rdeča čebula: 1/2 |
por: 300 g |
bučka: 1 |
strok česna |
češnjev paradižnik: 80 g |
nariban parmezan: 40 g |
list sveže bazilike |
origano |
kajenski poper |
morska sol |