Iskalnik

Zbirka receptov

Polnozrnati kapeleti s sirom po naše

15 minut Enostavno

Priprava

  1. 1.Testenine skuhamo po navodilu na embalaži.
  1. 2.V vroči ponvi popražimo na rezance narezan pršut in na rezine narezano rdečo čebulo, dodamo por in oljčno olje, dobro premešamo.
  1. 3.Dodamo na kocke narezano bučko in jo dušimo 2 do 3 minute. Dodamo sesekljan česen ter češnjev paradižnik, narezan na četrtine. Dušimo 2 minuti na srednjem ognju in začinimo po okusu.
  1. 4.Medtem odcedimo kapelete in jih primešamo k omaki. Na hitro pomešamo, dodamo grobo sesekljano baziliko in stresemo na krožnik. Potresemo z grobo naribanim parmezanom in ponudimo.

Sestavine za 4 osebe

Polnozrnati kapeleti s sirovim nadevom (500 g)
oljčno olje: 1 čajna žlička
pršut: 100 g
rdeča čebula: 1/2
por: 300 g
bučka: 1
strok česna
češnjev paradižnik: 80 g
nariban parmezan: 40 g
list sveže bazilike
origano
kajenski poper
morska sol