- 1.V ponvi na srednjem ognju segrejemo olje in maslo. Dodamo orehe in jih nežno pražimo (medtem večkrat pomešamo), da se rahlo obarvajo in zadišijo, a pazimo, da ne porjavijo preveč. Takoj ko malce porjavijo, jih odstavimo in jih s penovko poberemo iz ponve. Položimo jih na kuhinjski papir, da se odcedijo.
- 2.Na preostali maščobi v ponvi približno 3 minute pražimo šalotko, da se zmehča, solimo in popramo, prilijemo vino in nežno kuhamo nekaj minut.
- 3.Prilijemo še smetano, dodamo orehe, parmezan in timijan ter še malo pokuhamo, da nastane gladka omaka. Nazadnje vmešamo sesekljan peteršilj in po potrebi dodatno začinimo.
- 4.V velikem loncu rahlo osoljene vode skuhamo torteline po navodilih na zavitku. Pazimo, da jih ne razkuhamo. Kuhane torteline odcedimo, jih razdelimo na krožnika in prelijemo z omako.
Sestavine za 2 osebi
Tortelini pečenka (250 g)
1 žlica masla |
oljčno olje: 3 žlice |
grobo nasekljani orehi: 35 g |
sesekljana šalotka: 1 |
suho belo vino: 0,5 dl |
sladka smetana: 1 dl |
sveže nariban parmezan: 2 žlici |
nekaj vejic timijana |
majhen šopek peteršilja |
sol in poper |