Iskalnik

Zbirka receptov

Karpati torta z malinami

  1. 1.Najprej pripravimo nadev iz pudinga: 3 lističe želatine namočimo v mrzli vodi, v drugo posodo pa damo 2 vrečki vanilijevega pudinga in 200 ml mleka ter dobro premešamo z metlico.
  1. 2.Ostalih 600 ml mleka zmešamo s 5 žlicami sladkorja in segrevamo. Ko je mleko vroče, vanj dodamo zmes mleka in pudingov in na rahlem ognju kuhamo do zgostitve. Na koncu dodamo še ožete lističe želatine in vmešamo, da se povsem stopijo v pudingu. Puding nato prelijemo v stekleno posodo in ga ohladimo. NASVET: Kadar ne želite, da se kuhanemu pudingu ob ohlajanju naredi skorjica, ga po površini prekrijte s folijo za živila.
  1. 3.Pričnemo s pripravo paljenega testa. V ognjevarno posodo damo 200 ml vode, 1 čajno žličko vanilijeve esence, 70 g masla, ščepec soli, 2 žlici sladkorja ter vse skupaj segrevamo do vretja. Ko zavre, vmešamo moko. Mešamo, dokler ne dobimo mehke in homogene kepe testa. Testo nekoliko ohladimo.
  1. 4.Ohlajenemu testu postopoma primešamo jajca, dokler ne dobimo mehkega in elastičnega testa, ki ga z lopatko razporedimo na pomaščen peki papir. Pomagamo si z žlico, ki jo pomakamo v hladno vodo. NASVET: Če želite, da sta oblata testa iste velikosti, s svinčnikom narišite kroga na peki papir. Peki papir ob pekiobrnite naokrog, da ne boste pekli na barvi od svinčnika.
  1. 5.Testo za torto pečemo 20-25 minut na 220 stopinj, nato ga ohladimo.
  1. 6.Pripravimo nadev iz smetane. V 50 ml tople vode namočimo 5 lističev želatine ter pričnemo s stepanjem sladke smetane, ki ji med stepanjem dodamo 3 žlice sladkorja ter nato še ožete lističe želatine.
  1. 7.V ohlajen nadev iz pudinga postopoma vmešamo dve polni zajemalki smetane ter dodamo 2 žlici limoninega soka. Vse skupaj premešamo z mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
  1. 8.Ohlajeno testo položimo v tortni obroč in ga premažemo z malininim džemom. Nato dodamo puding kremo, sledi plast svežih malin, čez njo pa še preostanek smetane. Zaključimo z drugim oblatom testa ter torto postavimo čez noč v hladilnik.

Moka Manitoba "0"
Puding
3 lističi želatine
2 vrečki vanilijevega pudinga
800 ml mleka
5 žlic sladkorja
Paljeno testo
100 g moke Manitoba "0"
200 ml vode
1 čajna žlička vanilijeve esence
70 g masla
ščepec soli
2 žlici sladkorja
3 majhna jajca
Nadev iz smetane
5 lističev želatine
750 ml sladke smetane
3 žlice sladkorja v prahu
2 žlici limoninega soka
Priprava v modelu
3 polne žlice malininega džema
3 polne pesti svežih malin