Priprava
- 1.Valovite rezance po navodilih na embalaži skuhamo al dente, jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.
- 2.Na maslu posteklenimo na rezance narezan pršut in sesekljano čebulo.
- 3.Dodamo na rezance narezano papriko, bučke in jajčevce ter nekoliko prepražimo.
- 4.Dodamo še sesekljan česen in peteršilj, na kocke narezan paradižnik, kocko pečenkine omake, zalijemo z belim vinom in kuhamo. Ko vino izpari, dolijemo sladko smetano in prevremo.
- 5.Solimo, popramo in omako primešamo kuhanim testeninam. Ponudimo z naribanim parmezanom.
Nasvet
Zelenjavo in mesnine lahko zamenjamo s tistimi, ki jih imamo v zalogi.
Sestavine za 4 osebe
Jajčni valoviti rezanci (400 g)
maslo: 30 g |
pršut: 50 g |
čebula: 20 g |
sveža paprika: 50 g |
sveže bučke: 50 g |
jajčevci: 50 g |
paradižnik: 50 g |
kocka omake za pečenko: 1/2 |
belo vino: 1 dl |
sladka smetana: 1,5 dl |
sesekljan česen |
peteršilj |
sol |
poper |
parmezan |