Iskalnik

Zbirka receptov

Jajčni valoviti rezanci z zelenjavno omako

20 minut srednje zahtevno

Priprava

  1. 1.Valovite rezance po navodilih na embalaži skuhamo al dente, jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.
  1. 2.Na maslu posteklenimo na rezance narezan pršut in sesekljano čebulo.
  1. 3.Dodamo na rezance narezano papriko, bučke in jajčevce ter nekoliko prepražimo.
  1. 4.Dodamo še sesekljan česen in peteršilj, na kocke narezan paradižnik, kocko pečenkine omake, zalijemo z belim vinom in kuhamo. Ko vino izpari, dolijemo sladko smetano in prevremo.
  1. 5.Solimo, popramo in omako primešamo kuhanim testeninam. Ponudimo z naribanim parmezanom.

Nasvet

Zelenjavo in mesnine lahko zamenjamo s tistimi, ki jih imamo v zalogi.

Sestavine za 4 osebe

Jajčni valoviti rezanci (400 g)
maslo: 30 g
pršut: 50 g
čebula: 20 g
sveža paprika: 50 g
sveže bučke: 50 g
jajčevci: 50 g
paradižnik: 50 g
kocka omake za pečenko: 1/2
belo vino: 1 dl
sladka smetana: 1,5 dl
sesekljan česen
peteršilj
sol
poper
parmezan