Iskalnik

Zbirka receptov

Jajčni polži s puranom in gobami

15 minut srednje zahtevno

Priprava

  1. 1.Puranje meso zrežite na koščke. Paradižnike olupite, odstranite seme in zrežite. Čebulo nastrgajte.
  1. 2.V večjo ponev dajte meso, gobe, čebulo, paradižnik, dišavnice, paradižnikov koncentrat, vino in majhno zajemalko vode. Solite in segrejte do vrenja.
  1. 3.Na majhnem ognju kuhajte, dokler voda ne izpari in postane meso mehko, to je približno 20 do 30 minut.
  1. 4.Kuhane in odcejene testenine stresite v ponev na omako in nad močnim ognjem močno mešajte nekaj trenutkov.
  1. 5.Odstavite, dodajte olje in ponovno premešajte.

Nasvet

Namesto puranjega mesa lahko vzamete tudi piščančje.

Sestavine za 4 osebe

Jajčni polži 32 (400 g)
puranji file: 300 g
zamrznjeni šampinjoni ali iz slanice: 300 g
čebula: 1
zreli paradižniki: 3
drobnjak
peteršilj
lovor
paradižnikov koncentrat: 1 žlica
belo suho vino: 0,5 dl
oljčnego olje: 2 žlici
sol