Priprava
- 1.Peresnike po navodilih na embalaži skuhamo al dente, jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.
- 2.Iz moke, masla in mleka skuhamo bešamel. Dolijemo sladko smetano, paradižnikovo omako in prevremo.
- 3.Dodamo na rezance narezan kraški pršut, narezane šampinjone iz slanice in žajbljeve liste.
- 4.Začinimo s soljo in kajenskim poprom, primešamo nariban parmezan in kuhane testenine.
Nasvet
Bešamel: na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši in ne porumeni. Zalijemo z vrelim mlekom, začinimo in dobro prekuhamo.
Sestavine za 4 osebe
Jajčni peresniki (250 g)
bela pšenična moka: 20 g |
maslo: 80 g |
mleko: 0,5 dl |
sladka smetana: 0,5 dl |
paradižnikova omaka: 1 dl |
pršut: 40 g |
šampinjoni (slani): 60 g |
parmezan: 40 g |
kajenski poper |
sol |