Iskalnik

Zbirka receptov

Jajčni peresniki po gurmansko

15 minut zelo enostavno

Priprava

  1. 1.Peresnike po navodilih na embalaži skuhamo al dente, jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.
  1. 2.Iz moke, masla in mleka skuhamo bešamel. Dolijemo sladko smetano, paradižnikovo omako in prevremo.
  1. 3.Dodamo na rezance narezan kraški pršut, narezane šampinjone iz slanice in žajbljeve liste.
  1. 4.Začinimo s soljo in kajenskim poprom, primešamo nariban parmezan in kuhane testenine.

Nasvet

Bešamel: na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši in ne porumeni. Zalijemo z vrelim mlekom, začinimo in dobro prekuhamo.

Sestavine za 4 osebe

Jajčni peresniki (250 g)
bela pšenična moka: 20 g
maslo: 80 g
mleko: 0,5 dl
sladka smetana: 0,5 dl
paradižnikova omaka: 1 dl
pršut: 40 g
šampinjoni (slani): 60 g
parmezan: 40 g
kajenski poper
sol