- 1.Moko Durum Semola damo v skledo in vanjo naredimo jamico. V jamico ubijemo jajca, dodamo rumenjake, olivno olje, žlico vode in sol. Nato z vilicami umešamo jajca in ostale sestavine v kolikor mogoče enakomerno testo, ki se ne lepi več.
- 2.Testo stresemo na delovno površino in gnetemo tako dolgo, da dobimo gladko testo. Vse sestavine lahko zmešamo do gladkega testa tudi v multipraktiku oziroma uporabimo strojček za izdelavo testenin.
- 3.Testo razdelimo na 4 dele, oblikujemo kepe in vsako posebej zavijemo v živilsko folijo ter damo v hladilnik, da počiva vsaj 1 uro.
- 4.Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini. Lahko si pomagamo s strojčkom za valjanje testa ali pa uporabimo strojček za izdelavo testenin, nato pa oblikujemo testenine po svojih željah… rezance, raviole, torteline…
Osnovni recept za domače jajčne testenine lahko prilagodite za vse oblike in recepte: od rezancev pa vse do domačih svežih raviolov!
Recept je pripravila kuharska mojstrica Julijana Krapež.
Moka Durum Semola
Sestavine |
---|
3 jajca |
6 rumenjakov |
400 g moke Durum Semola |
2 žlici olja |
1 žlica vode |
8 g soli |