Iskalnik

Nasveti

Patricia Pangeršič: “Testenine so brez problema lahko del jedilnika vsakega posameznika”

Spremljajte serijo druženj s slovenskimi ustvarjalci na družbenih omrežjih in sodelujte v nagradni igri Divita za darilni bon v vrednosti 300 EUR za nakup po vaši izbiri v trgovini Hervis.

Patricia Pangeršič je aktualna Femme Fatale 2021 in osebna trenerka, njeno pozitivno energijo in veselje do športa pa lahko spremljate tudi na njenih profilih na družbenih omrežjih.

Patricia, hvala za povabilo na večerjo! Kaj bomo dobrega pojedli?
Danes so na meniju pirini tortelini s pršutom, špinačo in šampinjoni! 🙂

Ali uživanje testenin res povzroča povečanje telesne teže?
Preden odgovorim na tole, moram najprej na hitro pojasniti ozadje – torej zakaj sploh pride do ‘nabiranja oblogic’. Za povečanje telesne teže je krivo to, da pojemo več kot porabimo. Žensko telo za normalno delovanje in ohranjanje teže potrebuje okrog 1800 – 2000 kcal (odvisno od posameznice), moški pa potrebujejo še več. V kolikor hujšamo, je ta številka nižja, v kolikor pa pridobivamo na mišični masi, pa moramo zaužiti še več. Testenine so brez kakršnegakoli problema lahko na našem meniju vsak dan. Kar je najbolj pomembno, sta količina in način priprave. Torej testenine same po sebi niso krivec za zviševanje telesne teže, ampak je krivo to, da jih pojemo preveč 🙂

Ko hujšamo, je zelo pomembno, da nas vsak obrok ohrani site čim dlje. Kako bi vi opisali prednosti Divita testenin pri doseganju osebnih ciljev?
Tako je. Polnozrnati, ajdovi in pirini izdelki vsebujejo več vlaknin, kar pomeni, da smo tudi dlje časa siti. Zato so npr. Divita pirini polnozrnati špageti odlična izbira, ko hujšamo.

Mnogi se med delom izogibajo testeninskim jedem, saj imajo pogosto po kosilu občutek napihnjenosti ali polnosti v trebuhu. Kako to preprečiti?
Z izbiro kvalitetnih testenin in s prilagojeno količino – torej pojesti moramo toliko kot potrebujemo. V kolikor pretiravamo, pa se zgodi to, da imamo občutek zelo polnega trebuha.

Katere Divita testenine lahko kar najhitreje pripravimo po treningu, obenem pa lahko v njih uživamo kot pravi gurmani?
Pirine torteline s pršutom, ajdove raviole s tremi siri, pirine njoke … 🙂

Mame na dieti pogosto kuhajo dvojno – za sebe solato, za družino pa testenine! Kaj bi jim svetovali?
Da je zadnji čas, da to nehajo početi. Z dvojnim kuhanjem si kompliciramo življenje 😀 Testenine so brez problema lahko del jedilnika vsakega posameznika, pomembno pa je kot sem že izpostavila, paziti na količino in način priprave. V kolikor je to dvoje urejeno, nas ne rabi biti nič ‘strah’, da se bodo kilogrami kopičili.

Zaključite poved – aktivni gurmani so tisti, ki …
… uživajo v dobri hrani in pridno trenirajo 🙂


Sodelujte v nagradni igri in osvojite darilni bon
v vrednosti 300 EUR za nakup po vaši izbiri v trgovini Hervis.

 

Nagradna igra je zaključena. Prejemnica vrednostnega bona za trgovino Hervis je Janja Blažica.