Iskalnik

Nasveti

Knjižica z idejami za praznično peko

Dobro pecivo naredi roka, a vsak, ki peče, ve, da brez dobre moke ni ne kruha ne pogače.

Mlinotestove moke, ki jih iz najkakovostnejše pšenice, pire, ajde in koruze meljemo v Ajdovščini, so ene najbolj priljubljenih mok za pripravo tudi najzahtevnejšega peciva – ne le na Primorskem, ampak po vsej Sloveniji. Izbrani recepti črpajo iz kulinarične tradicije slovenskih pokrajin, med njimi je tudi nekaj takih, ki bodo
za marsikoga pravo odkritje, saj jih ohranja le še družinsko izročilo v lokalnem okolju. Vsi pa so edinstveni, neštetokrat preverjeni in najljubši recepti zvestih uporabnikov primorske moke. Preizkusite jih z odlično Mlinotestovo moko.

Knjižica je nastala z natečajem Slovenske dobrote iz primorske moke, kjer smo vas povabili, da nam zaupate svoje priljubljene recepte. Razveselili ste nas z odličnimi pecivi iz vseh slovenskih pokrajin, med prispelimi recepti pa smo v sodelovanju z revijo Dober tek izbrali deset najboljših (kot npr.: Čokoladna kokosova potica, Zaspana potica, Krapki s proseno kašo, Štajerska jabolčna rezina, Brkinski minutari, Skutni štruklji s pehtranom, …) in jih zbrali v tej knjižici.