Iskalnik

Nasveti

Ajda Rotar Urankar: “Sem mama in ostajam FIT”

Spremljajte serijo druženj s slovenskimi ustvarjalci na družbenih omrežjih in sodelujte v nagradni igri Divita za darilni bon v vrednosti 300 EUR za nakup po vaši izbiri v trgovini Hervis.

Ajda je oseba, ki ji družina pomeni ogromno, je nagrajena oblikovalka in vodja produktnega razvoja v podjetju Celtra. Poleg tega je mamica dvema čudovitima sinovoma, fantastična žena in zmagovalka v tenisu proti priznanemu slovenskemu voditelju Davidu Urankarju ter snovalka prisrčne kakovostne blagovne znamke Minimellows.

Ajda, hvala za povabilo na večerjo! Kaj bomo dobrega pojedli?
Danes so na sporedu še zadnji letošnji paradižniki iz domačega vrta in krožnik ajdovih raviolov.

Ste mama, oblikovalka, podjetnica in ustvarjalka vsebin, pri tem pa ne pozabljate na skrb zase. Kaj bi svetovali drugim mamam, ki si tudi želijo več ravnotežja v svojih vsakdanih?
Velikokrat smo tako zasuti z delom in obveznostmi, da gre tista prosta urica, ki se pojavi v našem tednu, kar mimo nas. Jaz recimo poskušam svoj urnik razbiti tako, da si vsako prosto uro rezerviram za sprostitev – za šport ali masažo. Čeprav svoj urnik s tem še bolj zapolnim, me ta drugačen ritem, ko si vzamem 45 minut le zase, pravzaprav sprosti. Ne uživamo vsi v športu, bi pa predlagala, da potem ta čas namenimo katerikoli drugi stvari, v kateri uživamo, četudi se nam v tistem trenutku ne ljubi tega početi.

Vaši dnevi znajo biti dolgi. Kako pomembna sta za vas hitra priprava jedi in uživanje v gurmanskih okusih?
Nekateri lahko brez hrane zdržijo do večera, mene pa to sesuje. Čeprav med tednom nimam časa pripravljati zahtevnejših  jedi, mi je pomembno, da je tisto, kar zaužijem, okusno in kvalitetno. 

Skupaj z družino ste zelo športno aktivni. Zato tudi prisegate na vitalna žita, ki jih najdemo v Mlinotest testeninah. Zakaj so pri vas doma redno na vaših krožnikih?
Predvsem zato, ker so hitro pripravljene, okusne in kakovostne. Po dobri hrani se tudi dobro počutim in bolje delam.

 

Ko kuhamo vsak dan za celo družino, se lahko hitro znajdemo v rutini. Kaj je vaš nasvet za več raznolikosti pri kuhanju testenin?
Iskreno, ponavadi nam omako ob testeninah narekuje zrela zelenjava z domačega vrta, pozimi pa zmrznjene zelenjavne omake z vrta, ki smo jih pripravili čez leto. Tako da porabimo tisto, kar nam je zraslo na domačem vrtu.

Ko smo skupaj, uživamo – v športu, kuhanju in sami hrani! Zakaj menite je pomembno, da večerjamo skupaj z družino?
Ko je v mojem Minimellows podcastu za starše znan otroški psiholog omenil, kako pomembni so skupni obroki, sem čedalje pogosteje začela razmišljati o tem. Zaradi različnih urnikov morda med tednom ne utegnemo vedno jesti skupaj, smo pa takrat, ko smo vsi skupaj doma, vsi za mizo. Menim, da se razvije drugačna dinamika pogovorov.

Zaključite poved – aktivni gurmani so tisti, ki…
… skrbijo za svoje zdravje tudi z dobrimi okusi.


Sodelujte v nagradni igri in osvojite darilni bon
v vrednosti 300 EUR za nakup po vaši izbiri v trgovini Hervis.

 

Nagradna igra je zaključena. Prejemnica vrednostnega bona za trgovino Hervis je Janja Blažica.