Iskalnik

Njoki

Njoki so zelo priljubljeni v primorski kuhinji. Narejeni so iz krompirjevega testa, kar jim daje značilen okus. Priprava njokov je zelo preprosta. Ker so predkuhani, jih je treba le še za nekaj minut pogreti v vreli vodi.

NJOKI 500 g

Njoki so narejeni iz krompirjevega testa, kar jim daje značilen okus. Pripravljeni so iz skrbno izbranih sestavin, na povsem domač način. Najpreprostejša oblika serviranja je, da jih prelijemo s stopljenim maslom in potresemo s parmezanom, seveda pa jih lahko postrežemo s številnimi drugimi omakami, na primer: mesno, sirovo, gobovo ali paradižnikovo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 685 kJ / 162 kcal
Maščobe 0,9 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 34 g
- od tega sladkorji 2,3 g
Prehranske vlaknine 1,8 g
Beljakovine 3,7 g
Sol 1,2 g

NJOKI S SKUTO 500 g

Njoki s skuto so narejeni iz krompirjevega testa z dodatkom skute. Pripravljeni so iz skrbno izbranih sestavin, na povsem domač način. Najpreprostejša oblika serviranja je, da jih prelijemo s stopljenim maslom in potresemo s parmezanom, seveda pa jih lahko postrežemo s številnimi drugimi omakami, na primer: mesno, sirovo, gobovo ali paradižnikovo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 792 kJ / 188 kcal
Maščobe 5,4 g
- od tega nasičene maščobe 2,6 g
Ogljikovi hidrati 30 g
- od tega sladkorji 2,3 g
Prehranske vlaknine 1,5 g
Beljakovine 4,2 g
Sol 1,0 g

KROMPIRJEVI NJOKI REBRASTI 500 g

Rebrasti njoki so sveži izdelek iz krompirjevega testa. Od navadnih njokov se razlikujejo po rebrasti površini, ki izbrani omaki omogoča, da se njoka bolje oprime. So tudi kompaktnejši in pri kuhanju ne razpadajo. Vsebujejo kar 80 odstotkov krompirja, kar jim daje še izrazitejši in polnejši okus.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 730 kJ / 172 kcal
Maščobe 0,8 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 37 g
- od tega sladkorji 0,4 g
Prehranske vlaknine 2,1 g
Beljakovine 3,2 g
Sol 0,02 g