Iskalnik

Njoki

Njoki so zelo priljubljeni v primorski kuhinji. Narejeni so iz krompirjevega testa, kar jim daje značilen okus. Priprava njokov je zelo preprosta. Ker so predkuhani, jih je treba le še za nekaj minut pogreti v vreli vodi.

https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/06/Mlinotest_KrompirjeviNjoki-66x49-1.png

NJOKI 500 g

Njoki so narejeni iz krompirjevega testa, kar jim daje značilen okus. Pripravljeni so iz skrbno izbranih sestavin, na povsem domač način. Najpreprostejša oblika serviranja je, da jih prelijemo s stopljenim maslom in potresemo s parmezanom, seveda pa jih lahko postrežemo s številnimi drugimi omakami, na primer: mesno, sirovo, gobovo ali paradižnikovo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 685 kJ / 162 kcal
Maščobe 0,9 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 34 g
- od tega sladkorji 2,3 g
Prehranske vlaknine 1,8 g
Beljakovine 3,7 g
Sol 1,2 g

NJOKI S SKUTO 500 g

Njoki s skuto so narejeni iz krompirjevega testa z dodatkom skute. Pripravljeni so iz skrbno izbranih sestavin, na povsem domač način. Najpreprostejša oblika serviranja je, da jih prelijemo s stopljenim maslom in potresemo s parmezanom, seveda pa jih lahko postrežemo s številnimi drugimi omakami, na primer: mesno, sirovo, gobovo ali paradižnikovo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 792 kJ / 188 kcal
Maščobe 5,4 g
- od tega nasičene maščobe 2,6 g
Ogljikovi hidrati 30 g
- od tega sladkorji 2,3 g
Prehranske vlaknine 1,5 g
Beljakovine 4,2 g
Sol 1,0 g