Priprava
- 1.Špagete skuhamo v slanem kropu in odcedimo.
- 2.Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na tanke rezine. Zelenjavo očistimo in operemo. Mozzarello in paradižnike narežemo na tanke rezine, papriko in čebulo pa na tanke kolobarje. Česen sesekljamo.
- 3.Segrejemo pečico. Pekač premažemo z maslom in po njem enakomerno porazdelimo špagete.
- 4.Sladko smetano razžvrkljamo s kislo smetano in jajci, močno začinimo z naribanim muškatnim oreščkom, soljo in poprom ter prelijemo po špagetih.
- 5.Špagete obložimo s šampinjoni, paradižnikom, papriko, čebulo in česnom. Zelenjavo rahlo solimo. Obložimo z rezinami mozzarelle ter posujemo z origanom, baziliko, timijanom in parmezanom.
- 6.Špagetno pico pokapamo z jedilnima žlicama oljčnega olja in jo v segreti pečici v približno pol ure hrustljavo zapečemo pri temperaturi 180 °C.
Nasvet
Če zelenjavo posebej prepražimo ali popečemo na žaru, ima boljši okus. Namesto mozzarelle lahko uporabimo tudi kakšen drug mehki sir.
Sestavine za 4 osebe
Jajčni špageti 45 (400 g)
šampinjoni: 200 g |
paradižnik: 4 |
zelena paprika: 2 |
čebula: 1 |
česen: 2 stroka |
mozzarella: 250 g |
sladka smetana: 6 jedilnih žlic |
kisla smetana: 2 jedilni žlici |
jajce: 2 |
parmezan: 50 g |
sol |
poper |
muškatni orešček |
origano |
bazilika |
timijan |
maslo |
oljčno olje |