Priprava
- 1.Mleko zavremo s sladkorjem, zakuhamo zdrob. Ko je kuhan in se zgosti, maso pretresemo v drugo posodo.
- 2.Še mlačni ji primešamo maslo, jajca, skuto, naribana jabolka, arome in začimbe ter dobro premešamo.
- 3.Iz mase naredimo 4 enake štručke, jih zavijemo v pooljeno alu folijo in kuhamo v vreli vodi okrog 20 minut. Kuhane štručke odvijemo in prelijemo z malinovim prelivom.
- 4.Priprava malinovega preliva: zamrznjene maline potresemo s sladkorjem in počakamo, da se odtalijo.
Nasvet
Paziti moramo, da maslo in jajca primešamo še dovolj topli masi, kajti pri ohlajeni v testu nastanejo grudice, ki jih le s težavo razmešamo.
Sestavine za 4 osebe
Pšenični zdrob hitra priprava (250 g)
mleko: 0,5 l |
jabolka: 200 g |
skuta: 100 g |
sladkor: 100 g |
maslo: 50 g |
jajca: 2 |
mleti cimet |
mleti klinčki |
vanilijin sladkor |
limonina lupina |
malinov preliv |
zamrznjene maline: 200 g |
sladkor: 50 g |