Iskalnik

Zbirka receptov

Vretena s pestom iz rdeče pese in feta sirom

  1. 1.Rdečo peso operemo, zavijemo v alu folijo in jo pečemo v pečici na 200°C približno 1 uro.
  1. 2.Ko je pesa pečena, jo olupimo in ohladimo. Ohlajeno peso narežemo na manjše koščke in jo grobo zmiksamo v multipraktiku. Dodamo ostale sestavine: olivno olje, nasesekljan strok česna, nasesekljan pinjole, parmezan, krušne drobtine, in začinimo s soljo, poprom in sokom limone. Vse skupaj dobro premešamo. Skuhamo durum fusile, odcedimo in dodamo pesto. Serviramo in na vrh nadrobimo še feta sir. Pesto lahko shranimo za kasnejšo uporabo v hladilnik.
  1. 3.Skuhamo testenine, jih odcedimo in vmešamo pesto. Serviramo in na vrh nadrobimo še feta sir. Pesto lahko shranimo za kasnejšo uporabo v hladilnik.

Recept je pripravila kuharska mojstrica Julijana Krapež.

Mlinotest Durum Fusilli
400 g Mlinotest durum Fusilli
500 g rdeče pese
0,5-1 dl olivnega olja
70 g pinjol
80 g parmezana
1 strok česna
1 žlica krušnih drobtin
sok pol limone
pol žličke ingverja v prahu
100 g feta sira
sol, poper