- 1.Rdečo peso operemo, zavijemo v alu folijo in jo pečemo v pečici na 200°C približno 1 uro.
- 2.Ko je pesa pečena, jo olupimo in ohladimo. Ohlajeno peso narežemo na manjše koščke in jo grobo zmiksamo v multipraktiku. Dodamo ostale sestavine: olivno olje, nasesekljan strok česna, nasesekljan pinjole, parmezan, krušne drobtine, in začinimo s soljo, poprom in sokom limone. Vse skupaj dobro premešamo. Skuhamo durum fusile, odcedimo in dodamo pesto. Serviramo in na vrh nadrobimo še feta sir. Pesto lahko shranimo za kasnejšo uporabo v hladilnik.
- 3.Skuhamo testenine, jih odcedimo in vmešamo pesto. Serviramo in na vrh nadrobimo še feta sir. Pesto lahko shranimo za kasnejšo uporabo v hladilnik.
Recept je pripravila kuharska mojstrica Julijana Krapež.
Mlinotest Durum Fusilli
400 g Mlinotest durum Fusilli |
500 g rdeče pese |
0,5-1 dl olivnega olja |
70 g pinjol |
80 g parmezana |
1 strok česna |
1 žlica krušnih drobtin |
sok pol limone |
pol žličke ingverja v prahu |
100 g feta sira |
sol, poper |