Iskalnik

Zbirka receptov

Vretena na marinirani zelenjavi

20 minut enostavno

Priprava

  1. 1.Testenine v rahlo slani vodi skuhamo al dente, odcedimo, prelijemo s hladno vodo in pustimo, da se dobro odcedijo.
  1. 2.Listke pehtrana potrgamo s stebel in jih na drobno nasekljamo. Za marinado dobro zmešamo vinski kis, oljčno olje, limonin sok, sol, poper in malo vode. Olupimo šalotko in jo drobno narežemo ali nasekljamo ter vmešamo v marinado.
  1. 3.Solato in radič očistimo, raztrgamo lističe, jih operemo in pustimo, da se dobro odcedijo.
  1. 4.Grah skuhamo v rahlo slanem kropu, odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo, da se dobro odcedi. Paradižnike operemo in jih zrežemo na krhlje. Šunko narežemo na tanke rezance, parmezan pa nastrgamo na lističe.
  1. 5.Testenine, grah in šunko poškropimo z marinado, dobro premešamo ter začinimo s soljo in poprom.
  1. 6.Liste solate in radiča mariniramo, jih razprostremo po posodi in nanje položimo druge sestavine.

Nasvet

Del marinade prihranimo in prelijemo po testeninah pred serviranjem, tako bodo testenine bolj sočne. Lahko uporabimo tudi grah iz slanice in ga samo blanširamo.

Sestavine za 4 osebe

Durum vretena (500 g)
glavnata solata: 2
radič: 2 glavi
prešana šunka: 150 g
grah: 200 g
drobni paradižniki: 150 g
pehtran: pol šopka
parmezan: 50 g
šalotka: 1
sol
poper
oljčno olje
bel vinski kis
sok limone