Iskalnik

Zbirka receptov

Tortelini rukola in gorgonzola s šampinjoni in panceto

15 minut Enostavno

Priprava

  1. 1.Por narežemo na manjše rezance, enako tudi panceto ali pršut, gobe pa na polovičke.
  1. 2.Na olju na hitro popražimo narezan por, dodamo panceto in gobe, premešamo in začinimo s sesekljanim česnom.
  1. 3.Zalijemo z malo vode, v kateri smo kuhali torteline. Ko dobro prevre, dolijemo smetano za kuhanje, počakamo da zavre, nato pa dodamo torteline, katere smo kuhali 3 minute v slani vodi.
  1. 4.Premešamo, da se sestavine lepo združijo in serviramo v globok krožnik za testenine. Po vrhu potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem.

Sestavine za 4 osebe

Tortelini rukola in gorgonzola (500 g)
sveži šampinjoni: 200 g
panceta ali pršut: 80 g
por: 100 g
česen: 2 stroka
oljčno olje: 3 dl
smetana za kuhanje: 2 dl
peteršilj
sol, poper