- 1.Steaki morajo biti pred pečenjem vsaj eno uro na sobni temperaturi.
- 2.Svežo repo olupimo in narežemo na kocke (velike približno 0,5 cm). V ogreto ponev damo malo olja in žlico masla, da se stopi, dodamo repo in jo do mehkega prepražimo, zalijemo s sladko smetano in dodamo žlico gorčičnih semen.
- 3.Omako odstavimo, medtem skuhamo rezance in pripravimo vročo ponev za steake. Steake (odvisno od debeline, debele približno 2,5 cm) pečemo na vsaki strani 3 minute. Najprej popečemo na eni strani in ko obrnemo na drugo, dodamo maslo in s stopljeno maščobo naslednji 2 minuti prelivamo steake. Meso začinimo, odstavimo, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati približno 5 minut.
- 4.Medtem dokončamo omako, ki ji dodamo škrobno vodo, maslo, začinimo in dodamo kuhane rezance. Meso lahko po želji narežemo na rezine ali pustimo cel kos mesa, serviramo in na rezance dodamo še parmezan.
Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.
Jajčni rezanci Tagliatelle 400 g
4 zorjeni goveji steaki (600–800 g) |
300 g rezancev |
300 g sveže repe |
žlica gorčičnih semen |
2 dl smetane |
2 dl škrobne vode |
žlica parmezana |
približno 100 g masla |
sol, poper, olje |