Priprava
- 1.Špagete skuhamo v slanem kropu.
- 2.Limono operemo, na drobno nastrgamo za žličko limonine lupine in iztisnemo sok. Limonin sok, 8 žlic oljčnega olja, strt česen in janež zmešamo v preliv ter začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.
- 3.Rukolo operemo in dobro odcedimo. V ponvi segrejemo 4 žlice oljčnega olja in rukolo na hitro prepražimo.
- 4.Špagete odcedimo in jih z limoninim prelivom dodamo rukoli, solimo in popramo. Ponudimo z nastrganim sirom in limonino lupino.
Nasvet
Da bi trdi siri med shranjevanjem ostali vlažni, jih zavijte v čist kos bombaža namočenega v pivu, postavite v zaprto posodo in v hladilnik.
Sestavine za 4 osebe
Jajčni špageti 45 (400 g)
sol |
neškropljena limona: 1 |
oljčno olje: 12 žlic |
česen: 4 stroki |
mleti janež: 4 žličke |
poper |
sladkor |
rukola: 400 g |
nastrgan sir (pecorino): 120 g |