Priprava
- 1.Fižol očistimo in narežemo na 2 do 3 centimetre velike kose. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Skuhamo v slani vodi.
- 2.Na olju popražimo sesekljan česen in dodamo kuhane, odcejene špagete. Vmešamo drobno sesekljano baziliko in nariban parmezan. Solimo in popramo. Nato vmešamo še kuhan fižol in krompir.
- 3.Preden ponudimo, posujemo z opraženimi pinjolami.
Nasvet
Da zelišča z nežnimi listi kot je bazilika ne bi pobledeli ali izgubili arome, jih raje natrgajte in dodajte slanim jedem tik pred koncem kuhanja.
Sestavine za 4 osebe
Durum špageti 45 (500 g)
stročji fižol: 100 g |
krompir: 2 |
sol |
oljčno olje: 8 žlic |
česen: 4 stroki |
bazilika: pol šopka |
parmezan: 60 g |
poper |
pinjola: 60 g |