Iskalnik

Zbirka receptov

Solata s proseno kašo, motovilcem, korenjem in burrato

  1. 1.Proseno kašo skuhamo v slani vreli vodi. Ko je skuhana, odcedimo odvečno vodo in proseno kašo ohladimo.
  1. 2.Korenje narežemo na manjše kocke, v ponev damo malo olivnega olja in maslo. Ko se maslo raztopi, dodamo korenje, solimo, popramo in ga počasi prepražimo do mehkega. Dodamo sončnična semena in zalijemo z malo kisa (približno 0,3 dl), premešamo in odstavimo z ognja. Korenje ohladimo in zmešamo skupaj s proseno kašo, začinimo po potrebi.
  1. 3.V skledo najprej serviramo motovilec, dodamo proseno kašo in na vrh burrato.

Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.

Prosena kaša Naše none
160 g prosene kaše
4 srednje veliki korenčki (približno 200–300 g)
50 g sončničnih semen
približno 100 g motovilca
1 burrata (posebna vrsta mozzarelle, približno 200 g)
50 g masla
sol, poper, kis, olivno olje