- 1.Proseno kašo skuhamo v slani vreli vodi. Ko je skuhana, odcedimo odvečno vodo in proseno kašo ohladimo.
- 2.Korenje narežemo na manjše kocke, v ponev damo malo olivnega olja in maslo. Ko se maslo raztopi, dodamo korenje, solimo, popramo in ga počasi prepražimo do mehkega. Dodamo sončnična semena in zalijemo z malo kisa (približno 0,3 dl), premešamo in odstavimo z ognja. Korenje ohladimo in zmešamo skupaj s proseno kašo, začinimo po potrebi.
- 3.V skledo najprej serviramo motovilec, dodamo proseno kašo in na vrh burrato.
Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.
Prosena kaša Naše none
160 g prosene kaše |
4 srednje veliki korenčki (približno 200–300 g) |
50 g sončničnih semen |
približno 100 g motovilca |
1 burrata (posebna vrsta mozzarelle, približno 200 g) |
50 g masla |
sol, poper, kis, olivno olje |