Priprava
- 1.V vreli osoljeni vodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Na olju od tunine prepražimo sesekljano čebulo, ki jo malo solimo. Dodamo na kocke narezano cvetačo in malo prepražimo.
- 2.Dodamo še tunino, premešamo in dodamo sesekljan česen. Kakšno minuto podušimo, nakar zalijemo z vodo in malo prevremo. Na koncu zalijemo s smetano in začinimo in le malo prevremo.
- 3.Testenine prelijemo z omako, posujemo s peteršiljem in naribanim parmezanom.
Sestavine za 4 osebe
Sirovi kapeleti (500 g)
tunina v oljčnem olju: 180 g |
čebula: 1 |
cvetača: 5 cvetov |
česen: 4 stroki |
voda: 2 zajemalki |
sladka smetana za kuho: 1,5 dl |
sol |
poper |
origano |
sesekljan peteršilj |
parmezan |