Priprava
- 1.Beluše približno 10 minut kuhamo v slani vodi.
- 2.Losos narežemo na kocke in na olju dušimo približno 2 minuti.
- 3.Belušem odrežemo vršičke in jih damo na toplo. Iz preostalih belušev naredimo pire, zalijemo z 2 žlicama vode, v kateri smo kuhali beluše, dodamo smetano, solimo, popramo in malo pokuhamo.
- 4.Kuhane rezance naložimo na krožnik, nanje položimo vršičke belušev in losos, ki ga oblijemo z beluševo omako. Okrasimo s svežo krebuljico ali vejico peteršilja.
Odlična izbira tudi ko pričakujete petične goste in zaprisežene gurmane. Slastna kombinacija lososa in belušev, kateri piko na i doda popolna tekstura pravih, valjanih širokih rezancev, bo brez dvoma navdušila prav vsakogar. Povsem brez slabe vesti pa si jo lahko pripravite tudi zgolj in samo zase in svoje brbončice.
Sestavine za 4 osebe
Valjani široki rezanci (500 g)
zeleni beluši: 500 g |
sveži losos: 250 g |
sladka smetana: 200 g |
poper |
sol |
krebuljica ali peteršilj: šopek |
olje |