Iskalnik

Zbirka receptov

Široki rezanci z beluši in lososom

20 minut enostavno

Priprava

  1. 1.Beluše približno 10 minut kuhamo v slani vodi.
  1. 2.Losos narežemo na kocke in na olju dušimo približno 2 minuti.
  1. 3.Belušem odrežemo vršičke in jih damo na toplo. Iz preostalih belušev naredimo pire, zalijemo z 2 žlicama vode, v kateri smo kuhali beluše, dodamo smetano, solimo, popramo in malo pokuhamo.
  1. 4.Kuhane rezance naložimo na krožnik, nanje položimo vršičke belušev in losos, ki ga oblijemo z beluševo omako. Okrasimo s svežo krebuljico ali vejico peteršilja.

Odlična izbira tudi kadar na kosilu pričakujete petične goste in zaprisežene gurmane. Slastna kombinacija lososa in belušev, kateri piko na i doda popolna tekstura pravih, domačih širokiih rezancev, bo brez dvoma navdušila prav vsakogar. Povsem brez slabe vesti pa si jo lahko pripravite tudi zgolj in samo zase in svoje brbončice.

Sestavine za 4 osebe

Domači široki rezanci (500 g)
zeleni beluši: 500 g
sveži losos: 250 g
sladka smetana: 200 g
poper
sol
krebuljica ali peteršilj: šopek
olje