Iskalnik

Zbirka receptov

Saketini s štirimi siri v orehovi omaki

15 minut enostavno

Priprava

  1. 1.V večji količini slane vrele vode skuhamo saketine al dente po navodilih na embalaži, jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.
  1. 2.Na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši. Zalijemo z mlekom in sladko smetano, začinimo s kokošjo kocko, dodamo grobo nasekljane orehe, majaron in po potrebi solimo.
  1. 3.Prilijemo belo vino in kuhamo 5 minut. Če je omaka pregosta, ji prilijemo nekaj vode.

Nasvet

Orehe lahko zamenjamo z mandlji, omaki pa po okusu dodamo malo medu.

Sestavine za 4 osebe

Saketini s štirimi siri (400 g)
orehova jedrca: 150 g
kocka za kokošjo juho: 1/2
bela pšenična moka: 2 žlici
mleko: 2 dl
sladka smetana: 2 dl
belo suho vino: 0,5 dl
majaron
sol