Priprava
- 1.V večji količini slane vrele vode skuhamo saketine al dente po navodilih na embalaži, jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.
- 2.Na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši. Zalijemo z mlekom in sladko smetano, začinimo s kokošjo kocko, dodamo grobo nasekljane orehe, majaron in po potrebi solimo.
- 3.Prilijemo belo vino in kuhamo 5 minut. Če je omaka pregosta, ji prilijemo nekaj vode.
Nasvet
Orehe lahko zamenjamo z mandlji, omaki pa po okusu dodamo malo medu.
Sestavine za 4 osebe
Saketini s štirimi siri (400 g)
orehova jedrca: 150 g |
kocka za kokošjo juho: 1/2 |
bela pšenična moka: 2 žlici |
mleko: 2 dl |
sladka smetana: 2 dl |
belo suho vino: 0,5 dl |
majaron |
sol |