Iskalnik

Zbirka receptov

Rogljički z orehovim nadevom

70 minut zelo enostavno

Priprava

  1. 1.Kvas raztopimo v sladkani mlačni tekočini. Vse sestavine za testo zgnetemo v gladko maso. Pokrita naj vzhaja od 30 do 40 minut.
  1. 2.Maso razdelimo na 4 dele. Vsak kos zvaljamo v krog premera 25 centimetrov. Krog razdelimo na 16 delov. Na vsak košček damo kepico nadeva in zavijemo v rogljiček.
  1. 3.Zložimo na pekač, premažemo z jajcem in pečemo pri 180 ˚ C približno 15 minut.
  1. 4.Ohlajene rogljičke posujemo z mletim sladkorjem.

Tudi vi dan najraje pričnete s svežimi, še malce toplimi, ravno prav hrustljavimi, slastnimi rogljički, hkrati pa vas misel, da bi morali pred zajtrkom v trgovino ali pekarno, spravlja v slabo voljo? Brez skrbi, popolne rogljičke lahko zgolj z malce truda pripravite kar sami. In to s slastnim orehovim nadevom. Zato le pogumno, ter sebi in svojim najdražjim pričarajte popolno jutro.

Sestavine za 4 osebe

Primorska posebna moka (500 g)
Testo:
mleko, voda nekaj žlic
kvas: 3 dag
sladkor: 2 žlici
kavna žlička soli
sok in naribana lupinica ene limone
jajce: 1
rumenjak: 2
maslo ali margarina: 250 g
Nadev
orehi: 150 g
sladkor: 150 g
stepen beljak: 2