Iskalnik

Zbirka receptov

Rigatoni Al Bronzo s panceto, porom in lisičkami

  1. 1.200 g testenin dodamo v 2l vrele vode. Začinimo z 20g soli in premešamo. Testenine skuhamo do polovice - približno 5 minut in nato odstavimo.
  1. 2.Medtem, ko se testenine kuhajo, že lahko začnemo pripravljati omako. V segreto ponev dodamo žlico olja in 100 g slanine. Slanino popečemo do zlato rjave barve, premešamo nato dodamo tudi por in lisičke. Vse skupaj kratko popečemo in začinimo po okusu s soljo.
  1. 3.K lisičkam nato dodamo testenine in nekaj žlic škrobnate vode, v kateri so se kuhale testenine, ter pest parmezana. Nežno premešamo in kuhamo nadaljnjih nekaj minut, da se testenine pokuhajo do konca. Med kuhanjem po potrebi dodajamo škrobnato vodo in pridno mešamo, da se okusi, parmezan, škrobnata voda in testenine povežejo v rahlo slastno omako.

Recept je pripravila Mala Kuhna.

Divita Rigatoni Al Bronzo
200 g Divita Rigatoni Al Bronzo
1 žlica olja
100 g slanine
100 g lisičk
100 g pora
sol
parmezan