Iskalnik

Zbirka receptov

Pšenični cmoki s teranovim točem in suho klobaso

  1. 1.Vodo, mleko, sol in maslo skupaj zavremo. V tem skuhamo pšenični zdrob, pred koncem kuhanja dodamo žlico parmezana.
  1. 2.Maso ohladimo in vmešamo jajca, da dobimo homogeno zmes. Oblikujemo cmoke in jih skuhamo v osoljenem kropu.
  1. 3.Medtem narežemo na kolobarje suhi klobasi, ju prepražimo na olju, dodamo teran in pustimo, da se počasi zgosti. Koščke klobase odstranimo iz omake, dodamo žličko masla in kislo smetano ter s paličnim mešalnikom zmešamo, da dobimo gladko omako.
  1. 4.Cmoke ponudimo skupaj s koščki klobase in omako.

Sestavine za 4 osebe

Pšenični zdrob Naše none (300 g)
Za cmoke:
voda: 400 ml
mleko: 300 ml
maslo: 100 g
jajca: 3
sol, poper
žlica parmezana
Za toč:
suha klobasa: 2
teran: 300 ml
sol, poper
kisla smetana: 2 žlici
maslo