- 1.Vodo, mleko, sol in maslo skupaj zavremo. V tem skuhamo pšenični zdrob, pred koncem kuhanja dodamo žlico parmezana.
- 2.Maso ohladimo in vmešamo jajca, da dobimo homogeno zmes. Oblikujemo cmoke in jih skuhamo v osoljenem kropu.
- 3.Medtem narežemo na kolobarje suhi klobasi, ju prepražimo na olju, dodamo teran in pustimo, da se počasi zgosti. Koščke klobase odstranimo iz omake, dodamo žličko masla in kislo smetano ter s paličnim mešalnikom zmešamo, da dobimo gladko omako.
- 4.Cmoke ponudimo skupaj s koščki klobase in omako.
Sestavine za 4 osebe
Pšenični zdrob Naše none (300 g)
Za cmoke: |
voda: 400 ml |
mleko: 300 ml |
maslo: 100 g |
jajca: 3 |
sol, poper |
žlica parmezana |
Za toč: |
suha klobasa: 2 |
teran: 300 ml |
sol, poper |
kisla smetana: 2 žlici |
maslo |