- 1.Pripravimo kvasec: v skodelico natočimo malo mleka in dodamo kvas. Ostalo mleko segrejemo, v njem stopimo maslo in pustimo, da se ohladi.
- 2.V posodi stepemo 2 rumenjaka, jim dodamo 3 žlice sladkorja, vanilin sladkor, sol in olje. Dodamo žlico moke, premešamo in vlijemo še maslo z mlekom.
- 3.V mešanico postopoma dodajamo preostalo Zlato moko in vzhajan kvasec. Vse skupaj zgnetemo, da dobimo gladko testo. V zaprti posodi ga v pečici, ogreti na 40 stopinj Celzija, vzhajamo 20 minut.
- 4.V kozici pripravimo karamel iz 5 žlic sladkorja, kateremu dodamo 100 ml sladke smetane. Ko se mešanica stopi, jo odstavimo, da se ohladi.
- 5.Testo ponovno malo pregnetemo in ga vzhajamo v pečici še dodatnih 20 minut.
- 6.Stepemo dva beljaka in dodamo mlete arašide, mlete napolitanke, ščepec soli, eno celo jajce, in karamel s smetano.
- 7.Testo razdelimo na 4 dele, ga razvaljamo, namažemo z nadevom in previdno zavijemo. Rolado razrežemo na enake dele in jih na pomaščenem pekaču pečemo cca. 20 minut na 180 stopinj Celzija.
Iščete navdih za malce drugačne potičke? Sledeči recept vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne: čokolada, arašidi in karamela. Ali si lahko zamislite sploh še kaj boljšega?
Avtor recepta: Dan Prohart, Dfood
Sestavine
Zlata moka
500 g Zlate moke |
5 g suhega kvasa |
325 ml mleka |
60 g masla |
1 vanilin sladkor |
8 žlic sladkorja |
1 žlička soli |
1 žlica olja |
3 jajca, rumenjake in beljake dveh jajc ločimo |
100 ml sladke smetane |
250 g neslanih arašidov |
3 žlice ruma |
400 g čokoladnih napolitank |