Priprava
- 1.Puranje meso zrežite na koščke. Paradižnike olupite, odstranite seme in zrežite. Čebulo nastrgajte.
- 2.V večjo ponev dajte meso, gobe, čebulo, paradižnik, dišavnice, paradižnikov koncentrat, vino in majhno zajemalko vode. Solite in segrejte do vrenja.
- 3.Na majhnem ognju kuhajte, dokler voda ne izpari in postane meso mehko, to je približno 20 do 30 minut.
- 4.Kuhane in odcejene testenine stresite v ponev na omako in nad močnim ognjem močno mešajte nekaj trenutkov.
- 5.Odstavite, dodajte olje in ponovno premešajte.
Nasvet
Namesto puranjega mesa lahko vzamete tudi piščančje.
Sestavine za 4 osebe
Polži 32 (400 g)
puranji file: 300 g |
zamrznjeni šampinjoni ali iz slanice: 300 g |
čebula: 1 |
zreli paradižniki: 3 |
drobnjak |
peteršilj |
lovor |
paradižnikov koncentrat: 1 žlica |
belo suho vino: 0,5 dl |
oljčnego olje: 2 žlici |
sol |