Iskalnik

Zbirka receptov

Polži Amorosi s čemaževim pestom

  1. 1.Testenine skuhamo v slanem kropu.
  1. 2.Med kuhanjem testenin pripravimo pesto: v multipraktik dodamo opran čemaž, baziliko, popražene pinjole, parmezan, nadrobljen sveži sir, česen, olivno olje in sol in vse skupaj zmiskamo do gladkega pesta.
  1. 3.Kuhane testenine odcedimo in zmešamo s pestom ter postrežemo.

Prava spomladanska poslastica, ko so zunaj v gozdovih goste preproge iz čemaža!

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.

350-400 g polžkov Amorosi
4-5 pesti svežega čemaža
3 vejice sveže bazilike
30-40 g svežega sira (npr. Feta)
2-3 pesti parmezana
3-4 žlice olivnega olja
pol čajne žličke soli
100 g pinjol
1-2 stroka česna