Iskalnik

Zbirka receptov

Polentni njoki s fižolovo kremo, gamberi in kislo smetano (video recept)

30 min Enostavno

Priprava

  1. 1.Čebulo nasekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo nariban korenček in žličko paradižnikovega koncentrata ter še malo prepražimo.
  1. 2.Dodamo fižol iz konzerve skupaj s tekočino in dolijemo približno 2 dcl vode. Kuhamo 10 minut, začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko fižolovo kremo.
  1. 3.Medtem skuhamo v vrelem osoljenem kropu polente njoke in na vroči ponvi popečemo gambere.
  1. 4.Serviramo v globok krožnik najprej fižolovo kremo, dodamo polentne njoke, pečene gambere in na koncu še žličko kisle smetane.

Jed, ki združuje zanimiv preplet okusov, ki  preseneti običajne kuharje in jedce njokov. Njoki iz slovenske koruze poltrdinke spominjajo na tradicijo in domačnost, združeni s fižolovo kremo in gamberi pa popeljejo v sodobne, zanimive in kulinarično inovativne dimenzije.

Sestavine za 4 osebe

500 g Polentni njoki Mlinotest Divita
250 g fižola iz konzerve
1 čebula
1 korenček
1 žlica paradižnikovega koncentrata
250 g gamberov
1 žlička paprike v prahu
sol, poper