- 1.Najprej pod vodo splaknemo in osušimo šparglje, narežemo jih na približno 1 cm dolge kose, olesenele dele zavržemo. V slanem kropu jih skuhamo približno 3 minute in odcedimo.
- 2.Olupimo in nasekljamo česen. Pršut narežemo na tanjše trakove.
- 3.V manjšo kozico damo malo olja in česen pražimo toliko časa, da zadiši, dodamo na trakove narezan pršut, prepražimo da malo spremeni barvo, dodamo šparglje in premešamo. Na zmernem ognju vse skupaj pražimo cca. 3 minute dodamo kislo smetano premešamo in pokrijemo s pokrovko. Ob zmernem ognju kuhamo še približno 5 minut.
- 4.Dodamo malo popra, soljenje načeloma ni potrebno saj je slan že pršut oz. po okusu. Medtem skuhamo pirine torteline, odcedimo in primešamo v omako.
So združitev najboljših okusov in dajejo jedi prestižen značaj. To so posebne testenine, v katerih se zlijejo bogat okus pire, pršuta, skute, sira in špargljeve omake. Primerni so za razvajanje doma ali kot slavnostna jed ob pomembnih dogodkih. Preprosto odlični!
Sestavine za 4 osebe
Mlinotest Divita pirini tortelini s pršutom (500 g)
500 g svežih špargljev |
100 g pršuta |
2 stroka česna |
200 g kisle smetane |
sol in poper |