Priprava
- 1.Na koščke zrežite očiščeno papriko in olupljeno melancano, sesekljajte čebulo. Skupaj pražite na olju nekaj minut.
- 2.Dodajte paradižnik in kuhajte še 10 minut. Proti koncu kuhanja solite, poprajte in dodajte baziliko.
- 3.Tik preden odstavite z ognja, dodajte parmezan in mozzarello, zrezano na kocke.
- 4.Pripravljeno omako zlijte na kuhane in odcejene rezance. Dobro premešajte in servirajte toplo.
Nasvet
Namesto mozzarelle lahko uporabite tudi kakšen drugi mehki, nezorjeni sir blagega okusa. Zelenjavo lahko izbirate po želji oziroma uporabite sezonsko zelenjavo.
Sestavine za 4 osebe
Divita pirini rezanci (400 g)
paradižnikovi pelati: 500 g |
mozzarella: 200 g |
oljčno olje: 3 žlice |
malancana: 1 |
velika paprika: 1 |
čebula: pol |
bazilika: nekaj listov |
riban parmezan |