- 1.Ponev segrejemo, dodamo malo olivnega olja in na hitro popečemo očiščene kozice, dodamo žlico tartufate, premešamo in zalijemo s smetano. Medtem skuhamo pirine raviole s tartufi.
- 2.V omako dodamo škrobno vodo, v kateri so se kuhali ravioli, solimo in popramo. Skuhane raviole nato dodamo omaki, premešamo, dodamo še maslo in mešamo še toliko, da se maslo lepo raztopi. Če imamo tartuf ga naribamo na raviole.
Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.
Sestavine za 2 osebi
Divita pirini ravioli s tartufi (250 g)
250 g (en paket) pirinih raviolov s tartufi |
200 g očiščenih kozic |
1 žlica tartufate |
1 dcl sladke smetane |
1 dcl škrobne vode, v kateri so se kuhali ravioli |
1 žlička masla |
1 črn tartuf (opcijsko - če ga imamo) |
sol, poper |