- 1.Pečico prižgemo in ogrejemo na 180 stopinj Celzija.
- 2.V posodo nalijemo 190 g tople vode, dodamo 5 g suhega kvasa, 195 g moke ter nežno premešamo in pustimo počivati 15 minut.
- 3.Dodamo še 105 g moke in 6 g soli ter vse skupaj počasi pregnetemo in pustimo počivati še 5 minut.
- 4.Na pomokanem pultu testo razdelimo na 4 dele in ga oblikujemo v štručke, ki jih premažemo z beljakom in posujemo s sončničnimi semeni.
- 5.Štručke položimo na vroč pladenj in jih navlažene v pečici pečemo približno 20 minut.
Hitri recept Dana Proharta za omamno dišeče pirine štručke s sončničnimi semeni, ki bodo navdušile tudi najmlajše družinske člane.
Avtor recepta: Dan Prohart, Dfood
Sestavine
Pirina moka
300 g pirine moke |
190 g vode |
5 g suhega kvasa |
6 g soli |
1 jajčni beljak |
sončnična semena za posip |