Iskalnik

Zbirka receptov

Pirina solata s koromačem in šampinjoni

  1. 1.Piro skuhamo po navodilih in ohladimo.
  1. 2.Dva koromača očistimo, operemo in narežemo na osem delov. Solimo, popramo in popečemo v ponvici na olivnem olju, da postane zlato rjav.
  1. 3.En koromač narežemo na salamoreznici na tanke rezine in jih damo v mrzlo vodo. Šampinjone narežemo na rezine, jih na hitro prepražimo, solimo in popramo. Piro zmešamo s šampinjoni in kislo smetano (po želji izpustimo), solimo in popramo.
  1. 4.Na krožnike položimo popečen koromač, čezenj pa pirino kašo s šampinjoni. Rezine surovega koromača odcedimo, solimo in popramo, pokapamo s sokom limone in olivnim oljem, ter dodamo na krožnik s kašo. Posujemo z narezanim drobnjakom. K solati se priležejo rezine pečenega roastbeefa.

Sestavine za 4 osebe

Pirina kaša Naše none (150 g)
šampinjoni: 8
koromači: 3
drobnjak
žlica kisle smetane (za vegansko varianto izpustimo)
limonin sok
olivno olje
sol, poper