- 1.Piro skuhamo po navodilih in ohladimo.
- 2.Dva koromača očistimo, operemo in narežemo na osem delov. Solimo, popramo in popečemo v ponvici na olivnem olju, da postane zlato rjav.
- 3.En koromač narežemo na salamoreznici na tanke rezine in jih damo v mrzlo vodo. Šampinjone narežemo na rezine, jih na hitro prepražimo, solimo in popramo. Piro zmešamo s šampinjoni in kislo smetano (po želji izpustimo), solimo in popramo.
- 4.Na krožnike položimo popečen koromač, čezenj pa pirino kašo s šampinjoni. Rezine surovega koromača odcedimo, solimo in popramo, pokapamo s sokom limone in olivnim oljem, ter dodamo na krožnik s kašo. Posujemo z narezanim drobnjakom. K solati se priležejo rezine pečenega roastbeefa.
Sestavine za 4 osebe
Pirina kaša Naše none (150 g)
šampinjoni: 8 |
koromači: 3 |
drobnjak |
žlica kisle smetane (za vegansko varianto izpustimo) |
limonin sok |
olivno olje |
sol, poper |