Priprava
- 1.Pečico segrejemo na 180 °C.
- 2.V moko nadrobimo maslo, dodamo sladkor, pecilni prašek, med, rumenjaka, sveži sir in nastrgano limonino lupino. Testo na hitro pregnetemo, ga zavijemo v prozorno folijo in damo počivat v hladilnik za eno uro.
- 3.Sladko smetano segrejemo in dodamo svež pehtran, pustimo da pehtran spusti okus, kasneje ohlajeno zmiksamo, še enkrat segrejemo in dodamo na koščke nadrobljeno belo čokolado ter premešamo da se raztopi.
- 4.Za nadev iz beljakov in sladkorja stepemo sneg. V drugo skledo damo pasirano skuto, svež sir, rumenjake, sredico vaniljevega stroka, smetano s stopljeno čokolado in limonino lupino, vse skupaj dobro zmešamo ter na koncu počasi vmešamo še beljakov sneg. Testo razvaljamo na večji okrogel pekač za pito, robove lepo zavihamo ob steno pekača. Z vilicami prebodemo testo in nanj vlijemo maso. Pečemo približno 30 do 35 minut.
Sestavine za 4 osebe
Pirina moka (250 g)
Testo: |
---|
pecilni prašek: 1/2 |
maslo: 150 g |
sladkor: 30 g |
med: 1 žlica |
sveži sir ali kisla smetana: 2 žlici |
rumenjak: 2 |
limonina lupina |
Nadev: |
---|
pasirana skuta: 250 g |
svež sir (sirni namaz): 100 g |
majhen šopek svežega pehtrana |
sladka smetana: 100 g |
bela čokolada: 100 g |
sladkor v prahu: 70 g |
1 strok vanilije |
jajca: 4 |
limonina lupina |