Iskalnik

Zbirka receptov

Pikantna velikonočna pogača

1 ura 30 min + vzhajanje 10–12 kosov

  1. 1.Iz kvasa, mleka in rumenjakov pripravimo kvasec, ga pokrijemo in pustimo vzhajati 20 minut. Nato dodamo moko, kristalni sladkor, sol in maslo. Sestavine zgnetemo z roko ali z mešalnikom v gladko testo. Testo naj pokrito na toplem vzhaja približno 20 minut.
  1. 2.Medtem pripravimo nadev. Prekajeno meso, klobaso in jezik narežemo na centimeter velike kocke. Jajca olupimo, grobo narežemo in v skledi zmešamo z ostalimi sestavinami.
  1. 3.Testo razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik 30 x 50 cm in po njem porazdelimo pripravljen nadev. Tesno zvijemo in zvitek položimo v namaščen model za pogačo premera 20 cm. Ponovno naj vzhaja dvajset minut. Pogačo pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 45 minut.

Recept je z nami delila revija Dober tek.

Zlata moka 1 kg
SESTAVINE
1 kocka svežega kvasa
3 dl mleka
3 rumenjaki150 g skute
500 g moke
1 žlička soli
50 g kristalnega sladkorja
50 g razpuščenega masla
NADEV
150 g prekajenega mesa
150 g prekajene klobase
100 g jezika (kuhanega in olupljenega)
3 trdo kuhana jajca
3 žlice sveže naribanega hrena
maslo za model