Priprava
- 1.Papriko očistimo in narežemo na večje kose. Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Oboje na olju prepražimo. Zalijemo z vinom in pokuhamo.
- 2.Nato prilijemo juho in pokuhamo do polovice. Nazadnje dodamo smetano in omako ter pri nizki temperaturi kuhamo od 7 do 8 minut.
- 3.Rezance skuhamo v slani vodi in odcedimo. Medtem kalamare pečemo na vročem olju od 2 do 3 minute, solimo in popramo.
- 4.Mlado čebulo in baziliko očistimo ter narežemo oziroma grobo sesekljamo.
- 5.Rezance prelijemo z vročo omako, dodamo mlado čebulo in zmešamo. Na rezance naložimo kalamare in posujemo s sesekljano baziliko.
Kalamari z rezanci? Zakaj pa ne. Morda niste vedeli, a kombinacija pečenih kalamarov ter ravno prav kuhanih Mlinotestovih ozkih jajčnih rezancev, se z dodatkom okusne omake zlije v zelo okusen in hkrati lahek obrok, ki bo poskrbel, da vas bodo gostje brez dvoma povprašali po receptu.
Sestavine za 4 osebe
Jajčni ozki rezanci (400 g)
majhni kalamari 400 g |
paprika 500 g |
čebula 150 g |
olje 4 žlice |
suho belo vino 1,25 dl |
juha 2,5 dl |
sladka smetana 4 dl |
sol |
poper |
šopek mlade čebule |
sveža bazilika |