Iskalnik

Zbirka receptov

Najbolj mehke bombetke za burger

  1. 1.Moko, sladkor, kvas, sol, olje, mleko in vodo zmešamo v posodi in s kuhinjskim robotom gnetemo približno dve minuti.
  1. 2.Dodamo maslo sobne temperature in gnetemo še 5-7 minut, da dobimo gladko in mehko testo.
  1. 3.Testo oblikujemo v kepo in pustimo, da vzhaja eno uro.
  1. 4.Vzhajano testo oblikujemo v 8 enako težkih kroglic, postavimo jih na pekač ter jih pokrite pustimo vzhajati še 45 do 60 minut.
  1. 5.Vzhajane bombetke premaži z mešanico jajca in mleka ter posuj s sezamovi semeni.
  1. 6.Peci 20-25 minut v prej ogreti pečici na 180 stopinj Celzija. Prvih deset minut v pečico dodaj posodico z vrelo vodo.
  1. 7.Pečene bombetke ohladimo.

Ko se vam zaluštajo najbolj mehke bombetke za burger, imamo mi recept za vas!

Recept sta pripravila tjaša in Blaž, Midvakuhava.

Moka Manitoba "00"
500 g moke Manitoba 00
1 vrečka (7 g) suhega kvasa
15 g soli
45 g sladkorja
4 žlice olja
170 ml mlačnega mleka
150 ml mlačne vode
50 g masla sobne temperature
1 jajce za premaz + 5 žlic mleka
sezamova semena za posip