- 1.Moko, sladkor, kvas, sol, olje, mleko in vodo zmešamo v posodi in s kuhinjskim robotom gnetemo približno dve minuti.
- 2.Dodamo maslo sobne temperature in gnetemo še 5-7 minut, da dobimo gladko in mehko testo.
- 3.Testo oblikujemo v kepo in pustimo, da vzhaja eno uro.
- 4.Vzhajano testo oblikujemo v 8 enako težkih kroglic, postavimo jih na pekač ter jih pokrite pustimo vzhajati še 45 do 60 minut.
- 5.Vzhajane bombetke premaži z mešanico jajca in mleka ter posuj s sezamovi semeni.
- 6.Peci 20-25 minut v prej ogreti pečici na 180 stopinj Celzija. Prvih deset minut v pečico dodaj posodico z vrelo vodo.
- 7.Pečene bombetke ohladimo.
Ko se vam zaluštajo najbolj mehke bombetke za burger, imamo mi recept za vas!
Recept sta pripravila tjaša in Blaž, Midvakuhava.
Moka Manitoba "00"
500 g moke Manitoba 00 |
1 vrečka (7 g) suhega kvasa |
15 g soli |
45 g sladkorja |
4 žlice olja |
170 ml mlačnega mleka |
150 ml mlačne vode |
50 g masla sobne temperature |
1 jajce za premaz + 5 žlic mleka |
sezamova semena za posip |